Billige transportbure

Billige transportbure

Når man er interesseret i ikke at give for meget for sit transportbur til hund, bør man gå efter hundebure i materialer som stål, plastik og stof / lærred. Disse tre typer er klart de billigste, og de fungerer fint til de fleste formål. Det vigtigste er jo, at der er styr på hunden under kørsel.

Fordele ved transportbure i stål

Stålburene ligger for det meste i den lave ende prismæssigt. Priserne varierer typisk omkring 4-500 kroner, afhængigt af, hvor stort det er. Til store hunde kan prisen ofte være mere end det dobbelte i forhold til hundebure til små hunde. Ulempen ved at vælge stålbure er det forhold, at de kan rasle / støje en smule, når man transporterer hunden i bil. Dette problem kan dog løses ved at montere det med snore, som holder hjørnerne fast. I bunden bør der ligge en form for hundetæppe. Jeg kan kraftigt anbefale den type, som er produceret i et let, men alligevel solidt, og vandafvisende materiale. Det gør, at hundetæppet bliver meget nemt at vaske i maskine, og nogle af dem har endda lidt mindre tendens til at opsamle pels / hår fra hunden.

Fordele ved transportbure i plastik

Igen er prisen værd at nævne. De ligger typisk i den lavere ende. En anden fordel ved plastikbure til hunde er, at de – i hvert fald næsten altid – kan deles i to. Det betyder, at bunden kan bruges som hundeseng – eller hundesofa om man vil. På denne måde kan din hund vænne sig til turen ved, at du giver den lov til at ligge i ”hundesengen” et par gange, før den får turen i bilen. Er der problemer med frygt for at sidde i buret under kørsel, så se afsnittet “Problemer med hund i bil” længere nede.

Hvilken størrelse passer?

Hvis der er nogen, der har givet den bedste guide til valg af transportbur til hunden, så er det Dyrenes Beskyttelse (DB). Jeg føler mig tryg ved at bruge deres anvisning til hundetransport og pleje, fordi jeg ved, at de har styr på det med hunde. Og så er jeg i øvrigt medlem. Nå, men til sagen: DB anfører, at hunden i sit hundebur skal være i stand til at:

  • 1) Vende sig
  • 2) Stå oprejst
  • 3) Ligge helt udstrakt

Hvis disse forhold er opfyldt, er du sikker på, at buret hverken er for lille eller for stort.
Det er desuden en god idé (som antydet) at købe et par andre hundeartikler, når man skal have et hundebur til bilen. Fx er der det allerede nævnte hundetæppe, som nærmest er et must. Men du bør også købe en vandskål, som kan monteres i buret. Selv foretrækker jeg blandt de mange hundeartikler også at købe nogle kødben, som de kan have under turen. Okseben fra slagteren er det bedste efter min mening. Jeg handler skam gerne i dyreforretninger – både online og off line – men deres tyggeben / kødben er for dyre i forhold til slagterens.

Problemer med hund i bil

De fleste hunde bryder sig i begyndelsen ikke om at sidde i et transportbur i bilen. Men de kan hurtigt – eller forholdsvist hurtigt – vænne sig til det. Giv blot din hund et par korte ture i bilen. Brug flittigt af de nævne hundeartikler såsom tæpper og tyggeben. Mine hunde var klar efter 6-7 ture i bilen. Det handler blot om at sørge for, at hunden associerer turen med noget positivt, fx lange ture uden hundesnor på eller hundetræning – i mit tilfælde er turen i bilen lig med turen til jagt i nogle tilfælde.

Her er der samlet en lang række forskellige transportbure:
http://www.hundegaardtilsalg.dk/transport-bur-til-hund.php

Hundetips.eu – bure klik her

Comments are closed.